Bio breu (CAT)


Nascut a Molins de Rei, va compaginar els seus estudis clàssics amb els de jazz a l'escola Zeleste i al Taller de Músics. Ha assistit a diversos seminaris i cursos internacionals, on ha rebut classes, entre d'altres, de músics com Dave Liebman, Mulgrew Miller, John Abercrombie, Ed Thigpen, Tete Montoliu, Kurt Rosenwinkel o Brad Mehldau. Ha estat professor a diverses escoles, com els conservatoris de Cervera i Igualada, el Taller de Músics de Barcelona (on és coordinador de l'Àrea de Conjunt Instrumental) o l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Com a intèrpret, a part de liderar el seu trio i de formar part de grups com Alguímia o Carme Canela Quartet, ha actuat amb solistes com Benny Golson, Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Jean Toussaint, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Peter King, Jesse Davis, Scott Hamilton, Harry Allen, Grant Stewart o Peter Bernstein a festivals i mostres internacionals de jazz i a nombrosos clubs i auditoris, tant a Catalunya com a diversos països d'Europa.

Com a compositor ha estat finalista del premi SGAE 1993 de composició de jazz, i ha aportat temes originals al repertori de bona part dels grups amb els quals ha participat com a intèrpret. La seva tasca com a arranjador és molt prolífica, amb arranjaments per a formacions com ara la Big Band del Taller de Músics, la Sant Andreu Jazz Band (per qui ha escrit més de 180 arranjaments), la GIOrquestra, l'Orquestra Simfònica del Vallès o l'Esmuc Jazz Project.

Ha estat guardonat amb diversos premis, com el de la Primera Mostra de Jazz per a Joves (1993); el de millor CD de l'any 1995 de l'AMJC (Associació de Músics de Jazz de Catalunya), amb "Son Song" de Joan Monné Trio; el de Disc Català de l'Any 1996 de Ràdio 4, amb "Introducing" de Carme Canela; el de Disc Català Jove de l'Any 1997, amb "U" d'Alguímia; el de millor intèrpret de piano de l'any 2000 de l'AMJC; el de millor grup de l'any 2006, amb Joan Monné Nou Nonet; i el de Composició per a conjunts instrumentals infantils Ciutat de Balaguer (2019).

Fora de l'àmbit del jazz, ha participat en diversos programes de televisió, ha compost música per a teatre i ha actuat amb formacions com l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Simfònica de València o l'OBC, així com amb artistes com Donna Hightower, Raimon, Ia i Batiste, Lucrecia, Nina o Ute Lemper.

Ha gravat més de 50 discos, ja sigui com a intèrpret o com a compositor/arranjador, entre els quals es podrien destacar Son Song, Mireia i Standards (Joan Monné Trio), Nou (Joan Monné Nou Nonet), Introducing, Iris, Granito de Sal i Ballads (Carme Canela), Voces (Perico Sambeat Big Band) o European Tour 2019 (Benny Golson).